OPŠTE


Q: Zašto koričenje?

Q: Ko je Unibind?
Q: Zašto da koristim Unibind?
Q: Šta je SteelBinding?
Q: Koje vrste sistema za koričenje nudi Unibind?
Q: Gde mogu da kupim ove prozvode?
Q: Koji dodaci za koričenje su dostuni?
Q: Da li uslužno koričite dokumenta?
Q: Da li imate softver za foto aplikacije?


STEELBINDING KORIČENJE SMOLOM


Q: Kako da budem siguran da će sve strane biti sigurne u povezu?

Q: Koliko listova papira staje u svaku veličinu?
Q: Koliko dugo bi ukoričeni dokument trebalo da stoji na sistemu za hlađenje pre upotrebe?
Q: Gde se nalazi prekidač na mašini?
Q: Da li mogu da vršim ispravke u dokumentu nakon koričenja?
Q: Moj dokument sadrži grešku. Mogu li da ispravim taj dokument?
Q: Zaboravio sam da ukoričim jednu stranicu u dokumentu. Da li mogu da je dodam u ukoričeni dokument?
Q: Moram da ukoričim više dokumenata odjednom. Da li postoji način da ubrzam proces koričenja?
Q: Mogu li koristiti bilo koju vrstu papira u Unibind sistemu?

Q: Moja mašina ne radi kako treba. Kako mogu dobiti pomoć da mi se mašina popravi?

 

 

STEELBINDING KORIČENJE HEFTALICOM


Q: Gde da zaheftam papire za najbolji kvalitet koričenja?

Q: Da li mi je neophodna specijalna heftalica


 


STEELBINDING KORIČENJE ŽIČANOM SPIRALOM


Q: Da li mogu da koristim moju mašinu za žičano koričenje?


 


PRILAGOĐAVANJE


Q: Razmišljam o kupovini prese za termo transfer. Koji tip štampača mi treba za štampanje na transfer papiru?
OPŠTE


P: Zašto koričenje?
O: Prvi utisak čini razliku. Profesionalni utisak Vas i Vašu kompaniju razlikuje od konkurencije i dovodi do poslovnih rezultata! Nikada nemate drugu šansu da ostvarite prvi utisak. Profesionalni izgled dokumenata koji dobijate sa Unibind koričenjem doprinosi profesionalnom utisku.

Back to top

P: Ko je Unibind?
O: Unibind je više od 30 godina specijalizovana kompanija za dizajn, proizvodnju i distribuciju sistema za koričenje dokumenta, fotografija i kalendara. To je inovativna porodična kompanija, priznata kao svetski lider u oblasti štampanih prezentacija. Naša misija je da kupcima obezbedimo vrhunske proizvode i usluge koji doprinose unapređenju komunikacije između ljudi.

Back to top

P: Zašto da koristim Unibind?
• To je patentirana i potpuno nova SteelBinding tehnologija poznata po svom kvalitetu, jednostavnosti za upotrebu i dugotrajnosti.
• Različita, fleksibilna, rešenja za koričenje prilagođena potrebama klijenta.
• Mogućnost izbora velikog broja korica i sistema za koričenje prilagođava se budžet i ciljevima Vaše kompanije.
• Preko 30 godina iskustva.
• Stalno unapređivanje.

Back to top

P: Šta je SteelBinding?
O: Patentirano SteelBinding rešenje razlikuje Unibind providne i tvrde korice od svih drugih korica koje postoje na tržištu. Na boku, u rikni, svaka Unibind korica ima čelični U profil. Ovaj karakterističan i osnovni deo korice štiti svaki ukoričeni dokument ili foto album na tri srane.

Back to top

P: Koje vrste sistema za koričenje nudi Unibind?
O: Unibind nudi sisteme za koričenje heftalicom, žičanom spiralom, smolom i “Smart” koričenje za prezentaciju i čuvanje službenih dokumenata, fotografija, pa čak i kompletnih literarnih dela.

Resin SteelBinding sistem koriči dokumenta i foto albume bez ikakvog napora i potrošnje vremena. Sistem za zagrevanje radi potpuno automatski, ne zahteva prethodno zagrevanje i omogućuje koričenje više različitih dokumenata u isto vreme. Čelični kanal u rikni obezbeđuje da kraj papira utone u otopljenu smolu. Rezultat je izuzetno jak i izdržljiv povez. Ponovnim zagrevanjem dokumenta ili foto albuma, možete lako ispraviti ili zameniti pojedine listove.

                 
                  > Klikni ovde da pogledaš video demonstraciju

Unibind Punch SteelBinding sistem koriči Vaša dokumenta ili fotografije sa najvećom preciznošću i kvalitetom. Ovaj sistem za koričenje žičanom spiralom je izuzetno pogodan za koričenje debljih, nesavitljivih foto papira koji moraju da budu otvoreni i ravni. Isključivanje pojedinačnih noževa za bušenje omogućava Vam, da izbušite dokument bilo kog formata pri čemu je održavanje minimalno. Ispravke se vrše brzo i lako. Rezultat je savršeno ukoričena knjiga u tvrdim koricama sa najvišim kvalitetom zaštite i prezentacije.

                  > Klikni ovde da pogledaš video demonstraciju

Naš Staple SteelBinding sistem je savršeno rešenje za koričenje dokumenata i fotografija za kućnu upotrebu . Jednostavno treba da spojite Vaše fotografije sa heftalicom i da ih postavite u Staple SteelBinding korice. Zalepite samolepljive trake čime će te pokriti tragove heftanja. Na ovaj način će Vaše fotografije biti ukoričene na profesionalan način bez utroška vremena.

                  > Klikni ovde da pogledaš video demonstraciju

Unibind Smart Binding sistem ne zahteva nikakvu opremu, čak ni jednostavnu heftalicu ili sistem za bušenje rupa! Zahvaljujući kompletu samolepljivih traka sa lakoćom možete spojiti i ukoričiti Vaša dokumenta. To čini Smart Binding sistem jednostavnim, brzim i jeftinim sistemom za koričenje. Svaki Smart Binding sistem isporučuje se sa svojim “Uputstvom” i sistemom za poravnjavanje koji je izuzetno jednostavan za upotrebu i olakšava pozicioniranju dokumenta za pravilno koričenje. Kada stavite dokument u držač i pritisnete ih čvrsto na samolepljive trake, Vaša dokumenta biće savršeno poravnata i ukoričena.

                  > Klikni ovde da pogledaš video demonstraciju

Back to top

P: Gde mogu da kupim ove prozvode?
O: Unibind proizvodi se mogu kupiti u preko 120 zemalja širom sveta preko mreže distributera i prodavaca. Pritisnite ovde da pronđete Vašeg lokalnog prodavca ili distributera.
Unibind website omogućava E – kupovinu svih standardnih Unibind proizvoda. Pritisinite ovde da vidite da li je ova online prodaja moguća u vašoj zemlji.

Back to top

P: Koji dodaci za koričenje su dostuni?
O: Unibind nudi veliki broj dodataka za koričenje, koji će Vaše iskustvo u koričenju učiniti još intenzivnijim. Rangirajući prema različitim tipovima kancelarijskog i foto papira moguće je jednostavno arhivirati, prema svojim potrebama organizovati i arhivirati dokumenta na različite načine. Pritisnite ovde da vidite našu ponudu dodatnog pribora.

Back to top

P: Da li uslužno koričite dokumenta?
O: Ne, mi proizvodimo opremu i nudimo sisteme za koričenje za ličnu upotrebu. Međutim, nudimo online servis kojim se dokumenti kao što su agende i rokovnici mogu naručiti. One predstavljaju jedinstvenu ponudu za Vaše klijente, zaposlene, poslovne partnere… Pritisnite ovde za više informacija.

Back to top

P: Da li imate softver za foto aplikacije?
O: Da, možete naručiti naš besplatni PhotoBook softver pritiskom ovde. Ne nudimo naš softver za izradu kalendara. Međutim, foto radnje nude štampu u formatima koji se savršeno poklapaju sa različitim formatima UniKalendara.

Back to top
STEELBINDING KORIČENJE SMOLOM

 

P: Kako da budem siguran da će sve strane biti sigurne u povezu?
O: Molim Vas pratite sledeće korake kada koričite:

1. Koristeći merač debljine izmerite debljinu dokumenta da bi ste izabrali pravu veličinu korice za Vaša dokumenta ili fotografije, tj. izaberite koricu dovoljne širine da prihvati set papira koje želite da ukoričite.


2. Laganim protresanjem poravnajte sve papire da se u potpunosti poklope i stavite ih u koricu. Postavite koricu na polje za zagrevanje. Lagano gurnite dokumenta tako da svi papiri dobro naležu na smolu u kanalu korice.

3. Nakon završenog zagrevanja, ostavite dokumenta 2 minuta da se ohlade na polju za hlađenje. Zapamtite, deblja dokumenta neophodno je ostaviti da se duže hlade pre upotrebe.

Back to top

P: Koliko listova papira staje u svaku veličinu?
O: Standardna širina kanala iznosi od 1 mm do 36 mm.
Kapacitet listova je baziran na 80g papiru. Ukoliko koristite teži papir neophodno je koristiti veću širinu korice.
U sledećoj tabeli su uputstva za koričenje 80g papira:


 

TIP: Koristite merač debljine da bi ste izabrali pravu veličinu korica za Vaš dokument ili fotografijeBack to top

P: Koliko dugo bi ukoričeni dokument trebalo da stoji na sistemu za hlađenje pre upotrebe?
O: Većina dokumenata je spremna za korišćenje nakon 2 minuta hlađenja. Za veličine preko 15 mm preporučujemo produženo vreme za hlađenje. Što je širi dokument, duže vreme je potrebno da se ohladi na sobnu temperaturu (zbog maksimalno čvrstog koričenja). Za koričenje foto dokumenata i papira debljih od 80g , takođe je preporučeno duže vreme hlađenja.

Back to top

P: Gde se nalazi prekidač na mašini?
O: Na Unibind sistemima nema prekidača za paljenje i gašenje. Unibind mašina za SteelBinding koričenje smolom radi poptuno automatski kada se uključi u struju. U kontaktu sa metalnim kanalom u korici, mašina automatski počinje sa radom jer nije potrebno prethodno zagrevanje. Zbog toplote, smola unutar kanala korice počinje da se topi. Čelični kanal sprečava apsorbciju smole u samu koricu tako da ivice papira mogu da utonu u vruću smolu. Kada mašina zaustavi zagrevanje, smola se hladi i vezuje papire. Čak i kada dokument ostane na delu za zagrevanje mašina će se automatski isključiti.Back to top

P: Da li mogu da vršim ispravke u dokumentu nakon koričenja?
P: Moj dokument sadrži grešku. Mogu li da ispravim taj dokument?

P: Zaboravio sam da ukoričim jednu stranicu u dokumentu. Da li mogu da je dodam u ukoričeni dokument?
O: Da, sve mašine imaju mogućnost da se dokument promeni, što Vam omogućava da uklonite ili dodate stranicu. Da bi ste to uradili, stavite ukoričeni dokument na mašinu i sačekajte da se upali zeleno svetlo. Ugrejana smola Vam omogućava da dodate i/ili uklonite papir iz već ukoričenog dokumenta. Lagano gurnite dokumenta tako da svi papiri dobro naležu na smolu u kanalu. Nakon zagrevanja ostavite ponovno ukoričeni dokument da se ohladi . Kada dodajete stranice morate voditi računa o kapacitetu korica. Pritisnite ovde da bi ste videli demonstracioni video sa uputstvom kako da promenite već ukoričeni dokument.Back to top

P: Moram da ukoričim više dokumenata odjednom. Da li postoji način da ubrzam proces koričenja?
O: Delovi Unibind mašina su dizajnirani tako da se u njih sa lakoćom mogu staviti korice sa najvećom veličinom npr. 36 mm. Kada koristite korice manje veličine, još uvek postoji mesta na levoj strani dela za koričenje koji omogućava da se doda još korica u isti deo mašine. Na primer, možete postaviti odjednom do osam korica veličine 1 mm na jedno polje za koričenje. Jedini usov koji mora biti ispunjen je da sve korice stavite u isto vreme ; u suprotnom ukoliko dodate neke korice kasnije, neće biti dovoljno vremena da se dokument dobro poveže smolom.

Očigledno je da je tip Unibind mašine koji se koristi važan kada se govori o kapacitetu koričenja. Kupovinom većeg unibind sistema npr. Unibind XU338, imaćete povoljnost gore pomenutog većeg kapaciteta na sva tri polja za koričenje (na primer možete da koričite do 24 korice od 1 mm u isto vreme na XU338 mašini).

Back to top

P: Mogu li koristiti bilo koju vrstu papira u Unibind sistemu?
O: Da, Unibind SteelBinding tehnologija omogućava Vam koričenje bilo kog tipa kancelarijskog i foto papira. Kapacitet korica za Unibind koričenje baziran je na 80g papiru. Korišćenje težeg papira zahteva korišćenje korica veće veličine i eventualno još jedan dodatni ciklus koričenja da bi se svi papiri uspešno uklopili u smolu.Back to top


P: Moja mašina ne radi kako treba. Kako mogu dobiti pomoć da mi se mašina popravi?
O: Preporučujemo da stupite u kontakt sa lokalnim distributerom ili prodavcem i da mu date detaljana opis problema. Svaka Unibind mašina ima dve godine garancije. Vaša kontakt osoba će Vas voditi kroz proces.Back to topSTEELBINDING KORIČENJE HEFTALICOM

 

P: Gde da zaheftam papire za najbolji kvalitet koričenja?
O: U SteelBinding sistemu za koričenje heftalicom nalazi se i uputstvo sa instrukcijama i pokaznim rupama za heftanje. Postavljanjem ovog papira na dokument koji koričite pokazaće Vam mesta za odgovarajuće heftanje.

                  > Klikni ovde da pogledaš video demonstraciju


Back to top

P: Da li mi je neophodna specijalna heftalica?
O: Veličine korica koje su dostupne za koričenje heftanjem su pažljivo odabrane da svakom budu jednostavi za upotrebu. Moguće je koričiti sa korišćenjem običnih heftalica. Unibind nudi i profesionalnu heftalicu za dodatnu pogodnost i udobnost tokom koričenja.Back to topSTEELBINDING KORIČENJE ŽIČANOM SPIRALOM

 

P: Da li mogu da koristim moju mašinu za žičano koričenje?
O: Nije neophodno koristiti Unibind mašinu za žičano koričenje. Naša Punch SteelBinding tehnologija sa priloženim samolepljivim krajnjim stranicama, je kompatibilna sa svim tipovima žičanih spirala i mašina za žičano koričenje.Back to topPRILAGOĐAVANJE

 

P: Razmišljam o kupovini prese za termo transfer. Koji tip štampača mi treba za štampanje na transfer papiru?
O: Transfer papir generalno nije pogodan za Inkjet štampače. On je predviđen za digitalne štampače pogodne za štampanje na sjajnom papiru. Preporučujemo korišćenje OKI C5000 serije za postizanje optimalnih rezultata. Uvek je najbolje uraditi test primerak da se utvrdi da li rezultat odgovara očekivanjima.
Ukoliko štampač nije pogodan za određeni kvalitet papira, što za posledicu može imati loš kvalitet transfer štampe, Unibind ne može i neće prihvatiti odgovornost.Back to top